Yorum için teşekkürler hocam. Aynı iletiyi Facebook'ta da paylaşmıştım, "Pulse Effect" adında bir program tavsiye edildi. Programı kullandıktan sonra buraya yorum yaparım, daha sonra ilgilenenler için yardımcı olur belki.
Ben 10 senedir bilgisayar ile her gün vakit geçiren biriyim. Mint'e geçeli çok uzun zaman olmadı ancak oldukça sevdim. Sorunlar, eksikler yok mu tabi ki var ama her geçen gün daha da iyiye gidecektir.
Tabi ki donanım üreticilerinin destek vermesi gerekiyor. Birçoğu dediğiniz gibi uğraşmak istemiyor ancak daha da kötüsü bazıları kapitalist mantıkla hareket ediyor ve bilerek üretmiyor. Bu zihniyetin kırılmasının tek yolu var: Kullanıcı sayısının artması. Biraz da arz-talep meselesi. Ağlamayan bebeğe meme vermezler misali yani.
Ülkemizde de her ne kadar eleştirilse bile Pardus rüzgarı esiyor. Ben daha güzel günler göreceğimize inanıyorum.
Şunu da söylemek istiyorum; programlama ve tasarım işleriyle uğraşıyorum. Haliyle sıradan bir kullanıcı ifadesine girmiyorum. Ama buna rağmen neredeyse her işimi Mint'te hallettim. Biraz zorlandım, vakit harcadım ama sonuçta bunlar tecrübe olarak geri dönecek. Bunun yanında bilgisayarın B'sinden anlamayan, Windows'u bile kullanmayı bilmeyen akrabamın bilgisayarına Mint kurdum. Bana sürekli teşekkür ediyor, "Yeni bir bilgisayar almış gibi oldum" diyor. Bilgisayar o kadar yavaş çalışıyordu ki Windows'ta yeni laptop alma kararı bile almıştı. Laptop Mint ile hayata döndü.
Yani sözün özü, günlük kullanıcılar için açık kaynak kodu sistemlere geçmemenin hiçbir sebebi yok. Programlama, tasarım, web tasarım gibi işlerle uğraşanlar da azıcık zahmet sonrası Mint ile tüm işini halledebilir hale geliyor.
Yorum için teşekkürler hocam. Selametle kalın