Gönderen Konu: Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu  (Okunma sayısı 235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alper196

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 10
    • alper196
    • alper196
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü: Gnome
  • Grafik Kartı: İntel + Nvidia
  • İşlemci: i7 2. nesil
Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu
« : 05 Ekim 2018, 19:54:48 »
mint 18.3 kulaniyorum acilista logodan sonra siyah ekranda kaliyor suanda  live cd den giris yaptim bunu nasil duzetebilirim..



Kod: [Seç]
System:    Host: mint Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: MATE 1.18.0 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) dm: lightdm
           Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   System: PEGATRON (portable) product: A15 v: 1.0
           Mobo: PEGATRON model: A15 v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: 303 date: 07/04/2012
CPU:       Dual core Intel Core i7-2620M (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 10774
           clock speeds: min/max: 800/3400 MHz 1: 799 MHz 2: 799 MHz
           3: 803 MHz 4: 800 MHz
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:0126
           Card-2: NVIDIA GF108M [GeForce GT 540M]
           bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:0df4
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: nouveau
           Resolution: 1366x768@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:1c20
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-38-generic
Network:   Card-1: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak]
           driver: iwlwifi bus-ID: 03:00.0 chip-ID: 8086:008a
           IF: wlp3s0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Qualcomm Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet
           driver: atl1c v: 1.0.1.1-NAPI port: a000
           bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 1969:1083
           IF: enp4s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 507.9GB (0.4% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST500LM021 size: 500.1GB serial: W621SSFR temp: 43C
           ID-2: /dev/sdb model: Name n/a size: 7.8GB serial: 12082103280026-0:0 temp: 0C
RAID:      System: supported: N/A
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   System Temperatures: cpu: 55.0C mobo: N/A gpu: 50.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 201 Uptime: 7 min Memory: 971.9/7892.0MB
           Init: systemd v: 229 runlevel: 5 default: 2 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481 running in mate-terminal) inxi: 2.2.35


inxi -SMGxx ciktisi

Kod: [Seç]
System:    Host: mint Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: MATE 1.18.0 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) dm: lightdm
           Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   System: PEGATRON (portable) product: A15 v: 1.0
           Mobo: PEGATRON model: A15 v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: 303 date: 07/04/2012
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:0126
           Card-2: NVIDIA GF108M [GeForce GT 540M]
           bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:0df4
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: nouveau
           Resolution: 1366x768@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7 Direct Rendering: Yes

glxinfo | grep render ciktisi

Kod: [Seç]
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
Extended renderer info (GLX_MESA_query_renderer):
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_copy_buffer, GL_ARB_copy_image,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_copy_buffer, GL_ARB_copy_image,
    GL_MESA_window_pos, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,

lspci | egrep 'VGA|3D|Display'

Kod: [Seç]
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 540M] (rev a1)

« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 19:57:16 Gönderen: alper196 »

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 15746
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 3.8 & Mate 1.20
Ynt: Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2018, 20:23:50 »
Açtığınız konularda, sorun yaşanmadan önce yaptıklarınız hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmalısınız.

Not: Çalışan DVD/USB'den yazmanız Türkçe karakterler konusunda sıkıntı oluşturabilir, ama noktalama işaretlerini kullanmanıza engel değil.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 20:25:09 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı alper196

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 10
    • alper196
    • alper196
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü: Gnome
  • Grafik Kartı: İntel + Nvidia
  • İşlemci: i7 2. nesil
Ynt: Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2018, 20:34:33 »
sitedeki diğer yolları denedim malesef olmadı, Klavye ayarlarını yapmadığım için noktalamalarda sıkıntı oluyor k.bakmayın düzelttim şimdi, Ctrl+alt+f1 tuşlarıyla girdiğim yerde de olmadı, destekleriniz bekliyorum Saygılar,


Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 15746
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 3.8 & Mate 1.20
Ynt: Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2018, 20:36:56 »
Sorun oluşmadan önce, soruna neden olabilecek neler yaptınız, bunları paylaşın lütfen.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı alper196

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 10
    • alper196
    • alper196
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü: Gnome
  • Grafik Kartı: İntel + Nvidia
  • İşlemci: i7 2. nesil
Ynt: Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2018, 20:41:21 »
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=3087.0 burdaki veri kurtarma adımlarını izledim,
Aşağıdaki komutla uygulamanın başlatıcı dosyasını açınız.

Kod: [Seç]
sudo gedit /usr/share/applications/pmagic_qphotorec.desktop
Aşağıdaki satırı,

Kod: [Seç]
Exec=/usr/local/bin/pmagic_qphotorec
aşağıdaki şekilde değiştirip dosyayı kaydediniz.

Kod: [Seç]
Exec=gksu /usr/local/bin/pmagic_qphotorec
Bu şekilde başlangıçta şifreniz sorulacak ve uygulama yönetici haklarıyla sorunsuz başlatılabilecek.

bu adımı yaptıktan sonra yeniden başlattım şuan için siyah ekranda kalıyor.

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 15746
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 3.8 & Mate 1.20
Ynt: Logodan sonra siyah ekranda kama sorunu
« Yanıtla #5 : 05 Ekim 2018, 22:03:19 »
Bu düzenleme başlangıç sorunlarına neden olmaz. Sistemi kurtarma kipi => resume seçeneği ile açmayı deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...