Gönderen Konu: Age of Empiries 2 Görüntü Gelmemesi Sorunu  (Okunma sayısı 57 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ibrahim_aydan

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 1
  • Dağıtım: mint
Age of Empiries 2 Görüntü Gelmemesi Sorunu
« : 01 Mayıs 2018, 13:48:21 »
Merhaba,
Yeni kulanıcıyım,  bilgisayarımda Age of Empiries 2 açılıyor çalışıyor. Oyuna girince görüntü yok.


Kod: [Seç]
samet[member=5124]samet[/member] ~ $ inxi -SMGxx
System:    Host: samet Kernel: 4.13.0-39-generic i686 (32 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) dm: mdm
           Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   Mobo: MSI model: MS-7369 v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: V2.4 date: 11/20/2007
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV505 [Radeon X1300/X1550 Series]
           bus-ID: 04:00.0 chip-ID: 1002:7143
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1440x900@59.89hz
           GLX Renderer: ATI RV515
           GLX Version: 2.1 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
samet[member=5124]samet[/member] ~ $ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
Extended renderer info (GLX_MESA_query_renderer):
OpenGL renderer string: ATI RV515
    GL_MESA_ycbcr_texture, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,
samet[member=5124]samet[/member] ~ $ lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
04:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV505 [Radeon X1300/X1550 Series]
04:00.1 Display controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV505 [Radeon X1550 Series] (Secondary)
samet[member=5124]samet[/member] ~ $ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1440 x 900, maximum 8192 x 8192
VGA-0 connected primary 1440x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 410mm x 256mm
   1440x900      59.89*+  74.98 
   1280x1024     75.02    60.02 
   1280x960      60.00 
   1152x864      75.00 
   1024x768      75.03    70.07    60.00 
   832x624       74.55 
   800x600       72.19    75.00    60.32    56.25 
   640x480       75.00    72.81    66.67    59.94 
   720x400       70.08 
S-video disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DVI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
samet[member=5124]samet[/member] ~ $ cat /etc/X11/xorg.conf
cat: /etc/X11/xorg.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok
samet[member=5124]samet[/member] ~ $ dpkg -l | egrep 'nvidia|bumblebee|primus|prime|virtualgl|fglrx'
ii  nvidia-prime-applet                             1.0.6                                                    all          An applet for NVIDIA Prime
samet[member=5124]samet[/member] ~ $



Düzenleme: Kod etiketi, imla ve konu başlığı
İletilerde code Etiketi Kullanımı
İmla ve Yazım Kuralları
Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2018, 12:48:29 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 14449
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3 & LMDE 2
  • Masaüstü: Cinnamon 3.6 & Mate 1.18
Ynt: Age of Empiries 2 Görüntü Gelmemesi Sorunu
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2018, 12:55:57 »
Lütfen açılan konularda, düzenleme açıklaması yaptığımız hususlara özen gösteriniz.



İki sebebi olabilir, GPU'nun eski bir model olması dolayısı ile gerekli donanım desteğinin (OpenGL) olmaması, ki şu an kuvvetli ihtimal bu görünüyor.

İkinci ihtimal kurulumla ilgili eksik bir hususun olması. Bu olasılık için oyunu PlayonLinux ile kurmayı deneyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2018, 13:54:30 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...