Gönderen Konu: [Çözüldü] AMD/ATI Ekran Kartı Ses Sorunu (ALC887)  (Okunma sayısı 1992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı qua

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 7
  • Dağıtım: Mİnt 18.1
  • Masaüstü: Cinnamone
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: i5 6500
Merhaba arkadaşlar, 17.2 cinnamon kullanıcısıyım ekran kartını taktığım zaman bilgisayarımdan ses gelmiyor. Çıkardığımda hem hoparlörden hem de kulaklıktan ayrı ayrı ses almayı başarıyorum. Ekran kartı takılıyken ses çıkışı gözükmüyor.


Edit: Arkadaşlar sorunu uzun uğraşlar sonunda çözdüm buraya yazıyorum ki herkes faydalasın.

Öncelikle; mint sürümünüze göre https://code.launchpad.net/~ubuntu-audio-dev/+archive/ubuntu/alsa-daily/+packages linkinden ilgili dosyayı indirin ve kurun 17.x sürümleri 14.04 ile uyumlu onu sizin bulmanız gerekmektedir. "vivid" olan ve olmayan var ben ikisini de kurdum. Son olarak da; Butterfly'ın vermiş olduğu yönergeleri uygulayın kolaylık olsun diye buraya ekliyorum;

Aşağıdaki komutla grub varsayılan dosyasını açıp,

Kod: [Seç]
sudo xed /etc/default/grub
aşağıdaki satırı bulıunuz,

Kod: [Seç]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
"tırnak işaretleri" arasına radeon.audio=0 değişkenini ekleyip dosyayı kaydediniz.

Kod: [Seç]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=0"
Ardından aşağıdaki komutla grub yapılandırma dosyasını güncelleyip sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo update-grub
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2017, 21:19:09 Gönderen: qua »

Çevrimdışı Leopard

  • Forum Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 966
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3 64-bit
  • Masaüstü: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
The only people who should kill are those prepared themselves to die!



Çevrimdışı qua

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 7
  • Dağıtım: Mİnt 18.1
  • Masaüstü: Cinnamone
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: i5 6500
Ynt: Ekran Kartı Takınca Ses Gelmiyor
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2017, 20:21:55 »
Buradaki çıktıları atın.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2739.0

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2738.0


Kod: [Seç]
System:    Host: caglar-mint Kernel: 3.19.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.8.6 (Gtk 3.10.8~8+qiana)
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine:   Mobo: MSI model: H110M PRO-VD (MS-7996) v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: 2.50 date: 02/23/2016
Audio:     Card Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7700/7800 Series]
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.19.0-32-generic

Kod: [Seç]
Codec: ATI R6xx HDMI

Kod: [Seç]
0 snd_hda_intel

Kod: [Seç]
snd_hda_codec_hdmi     53248  1
snd_hda_intel          36864  3 snd_hda_codec_hdmi
snd_hda_controller     32768  1 snd_hda_intel
snd_hda_codec         143360  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_hwdep              20480  1 snd_hda_codec
snd_pcm               106496  4 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_seq_midi           16384  0
snd_seq_midi_event     16384  1 snd_seq_midi
snd_rawmidi            32768  1 snd_seq_midi
snd_seq                65536  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         16384  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              32768  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    86016  13 snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device
soundcore              16384  2 snd,snd_hda_codec

Kod: [Seç]
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 9: HDMI 3 [HDMI 3]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 10: HDMI 4 [HDMI 4]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 11: HDMI 5 [HDMI 5]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0


Kod: [Seç]
System:    Host: caglar-mint Kernel: 3.19.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.8.6 (Gtk 3.10.8~8+qiana)
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Pitcairn PRO [Radeon HD 7850]
           bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.17.1 driver: fglrx
           Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: AMD Radeon HD 7800 Series
           GLX Version: 4.5.13416 - CPC 15.302 Direct Rendering: Yes

Kod: [Seç]
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 7800 Series 
    GL_ARB_compute_shader, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,

Kod: [Seç]
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 7800 Series 
    GL_ARB_compute_shader, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
caglar[member=3360]caglar[/member]-mint ~ $ lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Pitcairn PRO [Radeon HD 7850]

Kod: [Seç]
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1920 x 1080, maximum 16384 x 16384
DFP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP4 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP5 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP6 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DFP7 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
CRT1 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 477mm x 268mm
   1920x1080      60.0*+
   1680x1050      60.0 
   1400x1050      60.0 
   1600x900       60.0 
   1360x1024      60.0 
   1280x1024      75.0     60.0 
   1440x900       59.9 
   1280x960       75.0     60.0 
   1366x768       59.9 
   1360x768       59.9 
   1280x800       59.8 
   1152x864       60.0     75.0 
   1280x768       59.8 
   1280x720       60.0 
   1024x768       75.0     70.1     60.0 
   800x600        72.2     75.0     60.3     56.2 
   640x480        72.8     75.0     67.0     59.9

Kod: [Seç]
Section "ServerLayout"
Identifier     "aticonfig Layout"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
Driver      "fglrx"
BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device     "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection


Kod: [Seç]
ii  nvidia-prime-applet                         1.0.3                                               all          An applet for NVIDIA Prime

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 15746
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 3.8 & Mate 1.20
Ynt: Ekran Kartı Takınca Ses Gelmiyor
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2017, 08:38:11 »
Aşağıdaki komutla alsa karıştırıcıyı açıp, F6 tuşuna basarak ses kartı ile ilgili değişiklik yapmayı denediniz mi?

Kod: [Seç]
alsamixer
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı qua

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 7
  • Dağıtım: Mİnt 18.1
  • Masaüstü: Cinnamone
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: i5 6500
Ynt: Ekran Kartı Takınca Ses Gelmiyor
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2017, 17:31:02 »
Aşağıdaki komutla alsa karıştırıcıyı açıp, F6 tuşuna basarak ses kartı ile ilgili değişiklik yapmayı denediniz mi?

Kod: [Seç]
alsamixer

Ekran kartını taktığımda alsamixer ses kartını görmüyor  Hatta şu şekilde bir hatası var

Kod: [Seç]
alsamixer
karıştırıcı açılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok

alsamixer -c 1 ile açtım ama F6 da sadece HDA ATI HDMI var

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 15746
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 3.8 & Mate 1.20
Ynt: Ekran Kartı Takınca Ses Gelmiyor
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2017, 10:18:10 »
Aşağıdaki komutla grub varsayılan dosyasını açıp,

Kod: [Seç]
sudo xed /etc/default/grub
aşağıdaki satırı bulıunuz,

Kod: [Seç]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
"tırnak işaretleri" arasına radeon.audio=0 değişkenini ekleyip dosyayı kaydediniz.

Kod: [Seç]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=0"
Ardından aşağıdaki komutla grub yapılandırma dosyasını güncelleyip sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo update-grub
Bu şekilde ATI HDMI sesi pasifleştirmeyi deneyeceğiz.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2017, 11:03:32 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı qua

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 7
  • Dağıtım: Mİnt 18.1
  • Masaüstü: Cinnamone
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: i5 6500
Ynt: Ekran Kartı Takınca Ses Gelmiyor
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2017, 18:23:07 »
Aşağıdaki komutla grub varsayılan dosyasını açıp,

Kod: [Seç]
sudo xed /etc/default/grub
aşağıdaki satırı bulıunuz,

Kod: [Seç]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
"tırnak işaretleri" arasına radeon.audio=0 değişkenini ekleyip dosyayı kaydediniz.

Kod: [Seç]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.audio=0"
Ardından aşağıdaki komutla grub yapılandırma dosyasını güncelleyip sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo update-grub
Bu şekilde ATI HDMI sesi pasifleştirmeyi deneyeceğiz.

Cevabınız için teşekkürler fakat işe yaramadı şöyle bir durum söz konusu 17.3 kaldırıp 17.2 kurdum henüz ekran kartı driver'ı yüklü değil fakat bu şekildeyken ses kartını görüyor ama ses gelmiyor. En azından şuan için ses ayarları kısmında ve alsamixer de analog çıkış görünüyor hala ses yok o ayrı bi problem

Mesajlar Birleştirildi.


Bu şekilde ATI HDMI sesi pasifleştirmeyi deneyeceğiz.

Hocam çok teşekkürler sorun çözüldü ilk mesaja da ekledim nasıl hallettiğimi ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2017, 21:19:51 Gönderen: qua »