Cinnamon'un en güzel yönü her şekilde özelleştirilebilmesi. İsterseniz Gnome Shell'e, isterseniz Unity'ye, isterseniz MacOS X'e, isterseniz KDE'ye benzetebiliyorsunuz. Bu kez ise ise Icing Task manager eklentisi sayesinde çakma Windows 10 yaptım.

Gerçeğinden güzel olmuş tasarım açısında

bayadır windows kullanmıyordum, son zamanlarda çıkan bazı işlerin dayatması ile dual boot kurmak zorunda kaldım, cidden tasarımı felaket kötü. Tek güzel yönü, giriş ekranındaki rastgele fotoğraflar cidden güzel. Onun haricinde başlat menüsünden, renklere, simgelerin duruşundan genel fazladan ekranlara, görev yöneticisine kadar iğrenç. Ya gözüm alışık değil ya da her şey için fazladan bir çok pencere mevcut aynı ayarı 2-3 farklı yerden yapabiliyorsun hepsi ayrı kafa. Hepsi bambaşka, kendi içinde uyumlu değil. Çok kasıntı. Kendi kendine bi haller nazlar

. Cidden Linux'un çok ufak tefek eksikleri kalmış onu görmüş oldum. Yazılım şirketleri tarafından yeterli destek sağlanması halinde, Windows ciddi bir atılım yapmazsa bu kafayla çöker, ki geçen bi yerde işletim sistemi karının %9 olduğunu gördüm bütün microsoft ürünleri içeresinde. Çok iplememeye başladılar gibi geliyor, piyasadan silinmesi hayal değil. Nokia nasıl silindiyse bi anda Windows da gidebilir ve bu yönde Linux tarafını sevindirici gelişmeler mevcut. Ayrıca hiç bilgisayarla arası iyi olmayan arkadaşlarıma Linux yüklüyorum çok memnun kullanıyorlar, hemen hiç sorun yaşamıyorlar ya da ufak tefek şeyler oluyor. Bu da ayrı bir sevindirici tabi. Ekran görüntüleri başlığında gereksiz sohbet etmiş oldum ama görünce bunu dayanamadım af ola