Şimdi Mint forumunda Opensuse övmek ne kadar olur bilmem ama şöyle kısaca bahsedeyim. Yast denen bir sistem yönetim aracı var ve aklına gelen her şeyi ama her şeyi buradan yapabiliyorsun. Mail server kurmaktan, paket depolarına, saat ayarlarınndan donanım bilgilerine kadar. Bu benim en sevdiğim yönü. Leap ve Tumbleweed adında iki ana sürümü var, ben 2 ay Leap kullandım. Debian kadar sağlam ve Mint kadar güncel bir dağıtım Leap. Hem kararlı paketler kullanıyor Suse Linux Enterprise'dan gelen, hem de güncel paketler. Tumbleweed ise rolling release olan dağıtım. Daha güncel bir temel sistem ve neredeyse en güncel paketleri kullanan dağıtım. Arch Linux'dan daha güncel onu söyleyeyim. Ama gerçekten kararlı. Kendine has araçları, sistemi kullanma şekli, gerçekten bilgisayar kullandığınızı hissettiren komple bir dağıtım. Depoları geniş, ayrıca bir web sitesi var depolarında olmayan paketleri sürüm sürüm numara numara oradan bulabiliyorsunuz. Plazma'yı çok iyi kullanabiliyorsunuz, Cinnamon da gerçekten yakışıyor bu arada.