Gönderen Konu: fare sorunu  (Okunma sayısı 1777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı delifizan

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 2
  • Dağıtım: linux mint
fare sorunu
« : 18 Eylül 2014, 22:26:24 »
linux mint 16 kullanıyorum. touchpad sağ tıklamıyor.laptopun kapagını kapatıp tekrar actıgımda fare düzgün çalışmııyor. imleç hareket ediyor ancak sağ veya sol tıklamıyor. bazen sol basılı kalıyor. yeniden başlat dediğimde de aynı sıkıntı oluyor. sadece bilgisayarı kapat deyip tekrar açınca düzeliyor.yardımcı olabilir misiniz?

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 16737
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 4.0 & Mate 1.20
Ynt: fare sorunu
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2014, 11:39:22 »
Öncelikle aşağıdaki komutun çıktılarını rica edelim.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı delifizan

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 2
  • Dağıtım: linux mint
Ynt: fare sorunu
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2014, 16:39:58 »
suleyman@suleyman-X55C ~ $ inxi -Fx
System:    Host: suleyman-X55C Kernel: 3.11.0-12-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.1)
           Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 16 Petra
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: X55C version: 1.0 Bios: American Megatrends version: X55C.404 date: 08/20/2012
CPU:       Dual core Intel Core i3-2328M CPU (-HT-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 8780.2
           Clock Speeds: 1: 800.00 MHz 2: 800.00 MHz 3: 800.00 MHz 4: 800.00 MHz
Graphics:  Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.Org: 1.14.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 9.2.1 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card: Intel 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.11.0-12-generic
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter driver: ath9k bus-ID: 02:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: dc:85:de:a0:0e:c5
           Card-2: Qualcomm Atheros AR8161 Gigabit Ethernet driver: alx port: e000 bus-ID: 03:00.0
           IF: eth0 state: down mac: 08:60:6e:4d:fb:59
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (30.1% used) 1: id: /dev/sda model: Hitachi_HTS54505 size: 500.1GB
Partition: ID: / size: 455G used: 141G (33%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 4.17GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 50.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 171 Uptime: 2 min Memory: 466.2/3837.3MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.1 Client: Shell inxi: 1.8.4