Gönderen Konu: [Çözüldü] Ses Sorunu  (Okunma sayısı 1255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yekpare

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 6
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1
  • Masaüstü: Mate
[Çözüldü] Ses Sorunu
« : 21 Mart 2015, 17:23:08 »
Arkadaşlar merhaba. Linux'da daha yeniyim 2 gündür internette ses sorunuyla ilgili bakmadığım yazı kalmadı ne kulaklıktan ne hoparlörden ses alamıyorum bi türlü. Yardım lütfen.  :(

Kod: [Seç]
Audio:     Card-1: Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Card-2: Pixart Imaging driver: USB Audio
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-37-generic

Kod: [Seç]
   3.13.0-37-generic i686
Kod: [Seç]
Codec: VIA VT1708S
Kod: [Seç]
0 snd_hda_intel
 1 snd_usb_audio

Kod: [Seç]
snd_usb_audio         127948  1
snd_usbmidi_lib        24367  1 snd_usb_audio
snd_hda_codec_via      23156  1
snd_hda_intel          42730  2
snd_hda_codec         164067  2 snd_hda_codec_via,snd_hda_intel
snd_hwdep              13272  2 snd_usb_audio,snd_hda_codec
snd_pcm                85501  3 snd_usb_audio,snd_hda_codec,snd_hda_intel
snd_page_alloc         14230  2 snd_pcm,snd_hda_intel
snd_seq_midi           13132  0
snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
snd_rawmidi            25135  2 snd_usbmidi_lib,snd_seq_midi
snd_seq                55383  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         14137  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              28584  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    60939  18 snd_usb_audio,snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_via,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_usbmidi_lib,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device,snd_seq_midi
soundcore              12600  1 snd 

Kod: [Seç]
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 0: VT1708S Analog [VT1708S Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 1: VT1708S Digital [VT1708S Digital]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 2: VT1708S Alt Analog [VT1708S Alt Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
« Son Düzenleme: 21 Mart 2015, 21:12:54 Gönderen: yekpare »

Çevrimdışı Genizcil_N

  • Forum Yöneticisi
  • *****
  • İleti: 1969
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü: Mate
Ynt: Ses Sorunu
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2015, 20:25:40 »
Uçbirimi açıp
Kod: [Seç]
alsamixer komutunu verin. F6'ya basıp ses kartını seçmeyi deneyin. Yazılım yöneticisinden pavucontrol uygulamasını kurun. Menü>PulseAudio yolunu izleyerek çalıştırın. Devredışı bir seçenek varsa etkinleştirin.

Çevrimdışı yekpare

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 6
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1
  • Masaüstü: Mate
Ynt: Ses Sorunu
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2015, 21:12:45 »
Teşekkürler yanıt için. Tesadüfen çözümü buldum hoparlörün çıkışını farklı bir yere takınca çözüldü sorun. :)