Gönderen Konu: [COZULDU] lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.  (Okunma sayısı 15334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Merhaba arkadaşlar lmde kurulumunda hddyı 3 kısma ayırıp(root dizini, swap alanı ve efi için küçük bir kısım) kurulumu düzgün bir şekilde yaptığımı düşünüyorum. kurulum sonrasında reset atarken pc kapanmadı bende manuel olarak reset attım. pc açılışken grub ekranı geliyor işletim sistemini seçiyorum ve açılırken bir iki yazı gelip siyah ekrana düşüyor. google benzer bir konu bulamadığım için sorunumu buraya taşıdım ne gibi bir sorun olduğu ya da çözüm için fikri olan varsa sevinirim. lmde live cd olarak çalıştırıyor sıkıntı yok ubuntu debian vb sistemlerde kuruldu sorun olmadı. birkaç defa lmde ile formatta attım hep aynı sorun.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 07:17:13 Gönderen: muarke »

Çevrimdışı alorak

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • debianist
    • aliorhun
    • Pardus Forum
  • Dağıtım: Debian
  • Masaüstü: Mate
Ynt: lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2014, 12:55:55 »
Merhaba arkadaşlar lmde kurulumunda hddyı 3 kısma ayırıp(root dizini, swap alanı ve efi için küçük bir kısım) kurulumu düzgün bir şekilde yaptığımı düşünüyorum. kurulum sonrasında reset atarken pc kapanmadı bende manuel olarak reset attım. pc açılışken grub ekranı geliyor işletim sistemini seçiyorum ve açılırken bir iki yazı gelip siyah ekrana düşüyor. google benzer bir konu bulamadığım için sorunumu buraya taşıdım ne gibi bir sorun olduğu ya da çözüm için fikri olan varsa sevinirim. lmde live cd olarak çalıştırıyor sıkıntı yok ubuntu debian vb sistemlerde kuruldu sorun olmadı. birkaç defa lmde ile formatta attım hep aynı sorun.

Siyah ekrana düşmesi komut girilebilecek terminal'e düşmesi mi yoksa hiçbir şey yazamadığınız siyah ekranın gözlemlenmesi mi? Bir iki yazı geliyor dediğinizdeki yazı tam olarak ne anlaşılabiliyor mu acaba?
özgürlük için...

Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Ynt: lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2014, 13:15:45 »
terminal ekranı değil dümdüz siyah ekran. yazılar çok hızlı geçiyor iki satır birşey ama yükleniyor lütfen bekleyin diyor sonrasında bir iki cümle daha var ama çok hizlı geçtiği için okuyamıyorum video ya çekmem ya da fotoğraf almam da işe yaramadı yakalayamadım :)

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 16573
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 4.0 & Mate 1.20
Ynt: lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2014, 16:00:11 »
Öncelikle indirdiğiniz ISO dosyasının MD5sum kontrolünü yapınız. ISO MD5sum kontrolünden başarıyla geçti ise burada önerildiği biçimde açılış seçeneklerine nomodeset değişkeni eklemeyi deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Ynt: lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2014, 03:18:04 »
Butterfly verdiğin linkleri takip ettim. secureboot biosdan kapatmıştım lmde öncesinde debian kullanıyordum. wireless kartını tanıtamama gibi bir sorunla karşılaşınca alternatif dağıtımlar aramaya başladım. ubuntu da herhangi bir sıkıntı olmuyor herşeyi rahatça kullanabiliyorum. ubuntu hoşuma gitmediği için debian tabanlı birşeyler arıyordum. lmde yi bu sayede buldum live cd den açtığımda açılışta nomodeset değerini girince siyah ekran yerine kod satırları okunabiliyor. live cdden kurulum yaptığımda pc açılırkan e tuşuna bastığımda  quiet splash değişkeni gözükmüyor. efi kurulumunu aynen verdiin linkteki gibi yaptım fakat değişen birşey yok kurulumu yaparken hdd komple silip 3 bölüm oluşturuyorum 1gb lık efi bolumu boot flags 50gblık swap alanı ve geri kalan kısmıda root dizini olarak ayarlayıyorum. grub kurulmak istendiğinde sda seçili geldiği için değiştirmiyorum efiboot kısmı sda1 olarak bulunuyor. buraya mı grubu yüklemeliyim?



Edit benim hatam quiet splash değerini nomodeset ile düzelttiğimde sorun halloldu. yardımlarınız için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 04:01:04 Gönderen: muarke »

Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Ynt: lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2014, 05:34:10 »
nomodeset komutu kullanmadan bilgisayar açılmıyor bu komutu sabitleyebilme ihtimalimiz var mı diye soracakken bu komutun ekran kartlarını pasifleştiridğini öğrendim. http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=78.0 linkteki aşamaları izleyerek bumblebee kurmayı denedim optırun glxgear komutuna kadar herşey yolunda gitti. komutu girdiğimde verdiği hatayı http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=689.0 bu linkteki bilgileri kullanarak düzelttim ama hala aynı hatayı almaktayım. bakmak istediğiniz bir kod vb birşey varsa istemeniz yeterli hemen ekleyebilirim.

Edit: nomodeset komutuna gerek kalmadi sorunu sadece ektan parlakligini arttirarak giderebildim. acpi=off ya da benzeri bir komuttan soz ediliyordu bir yerde grub ayari icin onu uyguladigimda wireless ve bluethoot gibi programlari calistiramiyordum.Ekran parlakligi sifira indigi icin birsey gorunmuyormus.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 07:15:40 Gönderen: muarke »

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 16573
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 4.0 & Mate 1.20
Ynt: lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2014, 07:15:27 »
Aşağıdaki komutların çıktılarını rica edelim.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
optirun -vvv glxgears

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Sayin butterfly oncelikle yardimlariniz icin tesekkur ederim. Suan disaridayim eve gectigimde ciktilari upload edecegim. Yanliz bir sorum olacakti konu farkli oldugu icin ayri bir baslik acarsam sorun olur mu? Yoksa bu baslik altinda mi devam edeyim?
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 07:30:30 Gönderen: muarke »

Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ inxi -Fx
System:    Host: tr3x Kernel: 3.11-2-amd64 x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.1) Desktop: MATE 1.6.1  Distro: LinuxMint 1 debian
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP Pavilion 15 Notebook PC version: 0975100000405F10000620180
           Mobo: Hewlett-Packard model: 2281 version: 77.15 Bios: Insyde version: F.09 date: 08/04/2014
CPU:       Dual core Intel Core i5-4210U CPU (-HT-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9577.44
           Clock Speeds: 1: 768.00 MHz 2: 768.00 MHz 3: 768.00 MHz 4: 768.00 MHz
Graphics:  Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.Org: 1.14.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 9.2.2 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1: Intel Lynx Point-LP HD Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2: Intel Device 0a0c driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.11-2-amd64
Network:   Card-1: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
           driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: 4000 bus-ID: 09:00.0
           IF: eth0 state: down mac: 8c:dc:d4:78:d8:cf
           Card-2: Intel Wireless 3160 driver: iwlwifi ver: in-tree: bus-ID: 08:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: 30:3a:64:7b:19:c5
Drives:    HDD Total Size: 750.2GB (0.6% used) 1: id: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ01ABD0 size: 750.2GB
Partition: ID: / size: 668G used: 4.3G (1%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 20.97GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   System Temperatures: cpu: 44.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 161 Uptime: 6 min Memory: 448.3/7934.8MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.2
           Client: Shell (bash 4.3.25) inxi: 1.9.14

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ optirun -vvv glxgears
[  609.886000] [DEBUG]Reading file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[  609.886912] [DEBUG]optirun version 3.2.1 starting...
[  609.886951] [DEBUG]Active configuration:
[  609.886992] [DEBUG] bumblebeed config file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[  609.887027] [DEBUG] X display: :8
[  609.887056] [DEBUG] LD_LIBRARY_PATH: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/nvidia:/usr/lib/i386-linux-gnu/nvidia:/usr/lib/nvidia
[  609.887086] [DEBUG] Socket path: /var/run/bumblebee.socket
[  609.887104] [DEBUG] Accel/display bridge: auto
[  609.887132] [DEBUG] VGL Compression: proxy
[  609.887160] [DEBUG] VGLrun extra options:
[  609.887186] [DEBUG] Primus LD Path: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/primus:/usr/lib/i386-linux-gnu/primus:/usr/lib/primus:/usr/lib32/primus
[  609.906691] [DEBUG]Using auto-detected bridge primus
[  610.220848] [INFO]Response: No - error: Could not load GPU driver

[  610.220879] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: Could not load GPU driver

[  610.220889] [DEBUG]Socket closed.
[  610.220918] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.
[  610.220930] [DEBUG]Killing all remaining processes.

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 16573
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 4.0 & Mate 1.20
@muarke, farklı sorunları farklı konular altına çözmek forum düzeni açısından daha uygun olacaktır.



Graphics:  Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.Org: 1.14.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 9.2.2 Direct Rendering: Yes

Sizin sisteminizde Intel + Nvidia hibrid GPU olduğuna emin misiniz? Eğer sistemde sadece Intel GPU mevcutsa Bumblebee'yi kaldırmanız gerekir. Aşağıdaki komutun çıktısını rica edelim.

Kod: [Seç]
lspci | egrep 'VGA|3D|Display'


Parlaklık ayarı ile ilgili soruna bu konudan devam edebiliriz.
Sistemde sadece Intel GPU varsa, parlaklık sorunu için aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.
(Mate masaüstü için gedit yazan yeri pluma olarak değiştirmelisiniz.)

Kod: [Seç]
sudo gedit /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Açılan metin düzenleyiciye aşağıdaki satırları ekleyip dosyayı kaydedin ve sistemi yeniden başlatın.

Kod: [Seç]
Section "Device"
        Identifier  "card0"
        Driver      "intel"
        Option      "Backlight"  "intel_backlight"
        BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Ynt: [COZULDU] lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #10 : 08 Kasım 2014, 15:48:18 »
sistemde sadece intel bulunmuyor.

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ lspci | egrep 'VGA|3D|Display'
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 0b)
0a:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation Device 1340 (rev ff)

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 16573
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 4.0 & Mate 1.20
Ynt: [COZULDU] lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #11 : 08 Kasım 2014, 18:19:21 »
Parlaklık ayarı ile ilgili yukarıdaki öneriyi deneyebilirsiniz.
Bumblebee ile ilgili aşağıdaki komutların çıktılarını rica edelim.
(Bumblebee ile ilgili soruna bu konudan devam edebiliriz.)

Kod: [Seç]
cat /etc/bumblebee/bumblebee.conf
cat /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia
cat /etc/X11/xorg.conf
dpkg -l | egrep 'nvidia|bumblebee|primus'
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Ynt: [COZULDU] lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #12 : 08 Kasım 2014, 22:47:48 »
yukaridaki oneriniz ne yazik ki ise yaramadi.

istediginiz kodlarin ciktilari

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ cat /etc/bumblebee/bumblebee.conf
# Configuration file for Bumblebee. Values should **not** be put between quotes

## Server options. Any change made in this section will need a server restart
# to take effect.
[bumblebeed]
# The secondary Xorg server DISPLAY number
VirtualDisplay=:8
# Should the unused Xorg server be kept running? Set this to true if waiting
# for X to be ready is too long and don't need power management at all.
KeepUnusedXServer=false
# The name of the Bumbleblee server group name (GID name)
ServerGroup=bumblebee
# Card power state at exit. Set to false if the card shoud be ON when Bumblebee
# server exits.
TurnCardOffAtExit=false
# The default behavior of '-f' option on optirun. If set to "true", '-f' will
# be ignored.
NoEcoModeOverride=false
# The Driver used by Bumblebee server. If this value is not set (or empty),
# auto-detection is performed. The available drivers are nvidia and nouveau
# (See also the driver-specific sections below)
Driver=
# Directory with a dummy config file to pass as a -configdir to secondary X
XorgConfDir=/etc/bumblebee/xorg.conf.d

## Client options. Will take effect on the next optirun executed.
[optirun]
# Acceleration/ rendering bridge, possible values are auto, virtualgl and
# primus.
Bridge=auto
# The method used for VirtualGL to transport frames between X servers.
# Possible values are proxy, jpeg, rgb, xv and yuv.
VGLTransport=proxy
# List of paths which are searched for the primus libGL.so.1 when using
# the primus bridge
PrimusLibraryPath=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/primus:/usr/lib/i386-linux-gnu/primus:/usr/lib/primus:/usr/lib32/primus
# Should the program run under optirun even if Bumblebee server or nvidia card
# is not available?
AllowFallbackToIGC=false


# Driver-specific settings are grouped under [driver-NAME]. The sections are
# parsed if the Driver setting in [bumblebeed] is set to NAME (or if auto-
# detection resolves to NAME).
# PMMethod: method to use for saving power by disabling the nvidia card, valid
# values are: auto - automatically detect which PM method to use
#         bbswitch - new in BB 3, recommended if available
#       switcheroo - vga_switcheroo method, use at your own risk
#             none - disable PM completely
# https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/wiki/Comparison-of-PM-methods

## Section with nvidia driver specific options, only parsed if Driver=nvidia
[driver-nvidia]
# Module name to load, defaults to Driver if empty or unset
KernelDriver=nvidia-current
PMMethod=auto
# colon-separated path to the nvidia libraries
LibraryPath=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/nvidia:/usr/lib/i386-linux-gnu/nvidia:/usr/lib/nvidia
# comma-separated path of the directory containing nvidia_drv.so and the
# default Xorg modules path
XorgModulePath=/usr/lib/nvidia,/usr/lib/xorg/modules
XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia

## Section with nouveau driver specific options, only parsed if Driver=nouveau
[driver-nouveau]
KernelDriver=nouveau
PMMethod=auto
XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nouveau

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ cat /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia
Section "ServerLayout"
    Identifier  "Layout0"
    Option      "AutoAddDevices" "false"
    Option      "AutoAddGPU" "false"
EndSection

Section "Device"
    Identifier  "DiscreteNvidia"
    Driver      "nvidia"
    VendorName  "NVIDIA Corporation"

#   If the X server does not automatically detect your VGA device,
#   you can manually set it here.
#   To get the BusID prop, run `lspci | egrep 'VGA|3D'` and input the data
#   as you see in the commented example.
#   This Setting may be needed in some platforms with more than one
#   nvidia card, which may confuse the proprietary driver (e.g.,
#   trying to take ownership of the wrong device). Also needed on Ubuntu 13.04.
   BusID "PCI:01:00:0"

#   Setting ProbeAllGpus to false prevents the new proprietary driver
#   instance spawned to try to control the integrated graphics card,
#   which is already being managed outside bumblebee.
#   This option doesn't hurt and it is required on platforms running
#   more than one nvidia graphics card with the proprietary driver.
#   (E.g. Macbook Pro pre-2010 with nVidia 9400M + 9600M GT).
#   If this option is not set, the new Xorg may blacken the screen and
#   render it unusable (unless you have some way to run killall Xorg).
    Option "ProbeAllGpus" "false"

    Option "NoLogo" "true"
    Option "UseEDID" "false"
    Option "UseDisplayDevice" "none"
EndSection

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ cat /etc/X11/xorg.conf
cat: /etc/X11/xorg.conf: No such file or directory

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ dpkg -l | egrep 'nvidia|bumblebee|primus'
ii  bumblebee                                    3.2.1-4                         amd64        NVIDIA Optimus support for Linux
ii  bumblebee-nvidia                             3.2.1-4                         amd64        NVIDIA Optimus support using the proprietary NVIDIA driver
ii  glx-alternative-nvidia                       0.4.1                           amd64        allows the selection of NVIDIA as GLX provider
ii  libgl1-nvidia-glx:amd64                      319.72-1                        amd64        NVIDIA binary OpenGL libraries
ii  libnvidia-ml1:amd64                          319.72-1                        amd64        NVIDIA Management Library (NVML) runtime library
ii  nvidia-alternative                           319.72-1                        amd64        allows the selection of NVIDIA as GLX provider
ii  nvidia-driver                                319.72-1                        amd64        NVIDIA metapackage
ii  nvidia-installer-cleanup                     20131102+1                      amd64        cleanup after driver installation with the nvidia-installer
ii  nvidia-kernel-common                         20131102+1                      amd64        NVIDIA binary kernel module support files
ii  nvidia-kernel-dkms                           319.72-1                        amd64        NVIDIA binary kernel module DKMS source
ii  nvidia-support                               20131102+1                      amd64        NVIDIA binary graphics driver support files
ii  nvidia-vdpau-driver:amd64                    319.72-1                        amd64        NVIDIA vdpau driver
ii  primus                                       0~20130904-1                    amd64        client-side GPU offloading for NVIDIA Optimus
ii  primus-libs:amd64                            0~20130904-1                    amd64        Shared libraries for primus
ii  primus-libs:i386                             0~20130904-1                    i386         Shared libraries for primus
ii  xserver-xorg-video-nvidia                    319.72-1                        amd64        NVIDIA binary Xorg driver
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 22:51:08 Gönderen: muarke »

Çevrimdışı Butterfly

  • Proje Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 16573
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & LMDE 3
  • Masaüstü: Cinnamon 4.0 & Mate 1.20
Ynt: [COZULDU] lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #13 : 08 Kasım 2014, 23:00:01 »
0a:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation Device 1340 (rev ff)

Aşağıdaki komut ile /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia dosyasını açınız.

Kod: [Seç]
sudo gedit /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia
Aşağıdaki satırı,

Kod: [Seç]
BusID "PCI:01:00:0"
aşağıdaki şekilde değiştirip dosyayı kaydediniz.

Kod: [Seç]
BusID "PCI:0a:00.0"
Aşağıdaki komut ile Bumblebee servisini yeniden başlatınız.

Kod: [Seç]
sudo service bumblebeed restart
Sonrasında aşağıdaki komut ile Bumblebee'yi kontrol edebilirsiniz.

Kod: [Seç]
optirun -vvv glxgears


Parlaklık ayarı için buradaki öneriyi deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...


Çevrimdışı muarke

  • Çok Yeni Penguen
  • *
  • İleti: 19
  • Dağıtım: LMDE
Ynt: [COZULDU] lmde kurduktan sonra açılışta siyah ekranda kalıyor.
« Yanıtla #14 : 08 Kasım 2014, 23:48:25 »
parlaklik sorunu halledeildi tesekkur ederim. bumblebeede sorun devam etmekte dediginiz gibi degisiklik yapildi.

Kod: [Seç]
muarke@tr3x:~$ optirun -vvv glxgears
[  147.151361] [DEBUG]Reading file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[  147.152296] [DEBUG]optirun version 3.2.1 starting...
[  147.152336] [DEBUG]Active configuration:
[  147.152389] [DEBUG] bumblebeed config file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[  147.152419] [DEBUG] X display: :8
[  147.152438] [DEBUG] LD_LIBRARY_PATH: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/nvidia:/usr/lib/i386-linux-gnu/nvidia:/usr/lib/nvidia
[  147.152471] [DEBUG] Socket path: /var/run/bumblebee.socket
[  147.152495] [DEBUG] Accel/display bridge: auto
[  147.152522] [DEBUG] VGL Compression: proxy
[  147.152545] [DEBUG] VGLrun extra options:
[  147.152577] [DEBUG] Primus LD Path: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/primus:/usr/lib/i386-linux-gnu/primus:/usr/lib/primus:/usr/lib32/primus
[  147.172072] [DEBUG]Using auto-detected bridge primus
[  147.685840] [INFO]Response: No - error: Could not load GPU driver

[  147.685857] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: Could not load GPU driver

[  147.685862] [DEBUG]Socket closed.
[  147.685886] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.
[  147.685890] [DEBUG]Killing all remaining processes.

bu linkteki http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=689.0 yontemi tekrar kontrol ettim herseyi dedigi gibi kaydettim, son olarak sizin onerdiginiz degisikligi uyguladim. Degisen birsey yok.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 23:53:53 Gönderen: muarke »