Linux Mint Türkiye Forum

Linux Mint Destek => Kurulum Öncesi ve Sonrası => Konuyu başlatan: JIESHEERN - 14 Mayıs 2018, 16:44:16

Başlık: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: JIESHEERN - 14 Mayıs 2018, 16:44:16
Merhaba arkadaşlar
Win10 ile Linux Mint dual boot şeklinde kurmak istedim fakat Kurulum sırasında direk Siyah GRUB ekranına geçiyor burda da sadece TAB'a basılıyor ondan sonra bir çok komut çıkıyor
başka kişilerinde başına gelmiş ama onlar e'ye basarak vs. çözüm üretmişler fakat benim sorunum farklı sadece kod yazabiliyorum.
Sistem Özelliklerim
GTX970
Asus H170
i5 6500
8GB Ram
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: harkail_rad - 14 Mayıs 2018, 17:56:34
Merhaba,
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=9192.0
incelermisin?
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: JIESHEERN - 14 Mayıs 2018, 18:01:18
afedersin bu konunun linki galiba bu :)
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: Butterfly - 14 Mayıs 2018, 19:11:24
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=8685.msg53206#msg53206
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: JIESHEERN - 14 Mayıs 2018, 19:43:29
Linux Mint uyumluluk kipi (compatibility mode)  veya normal kipi seçme ekranı gelmiyor ki direk grub ekranıyla karşılaşıyorum
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: Butterfly - 14 Mayıs 2018, 21:11:30
ISO dosyasını aşağıdaki bağlantıdaki gibi yazdırmayı deneyiniz.

http://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest/burn.html
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: JIESHEERN - 15 Mayıs 2018, 00:14:17
Teşekkürler attığınız sayfada ki anlatılanları yaptım ve normal 4 seçenekli ekran geldi fakat bu seferde böyle bir ekranda duruyor 15-20dakkadır (https://i.hizliresim.com/bBOjBY.jpg)
Başlık: Ynt: Linux Mint GRUB Siyah ekran sorunu
Gönderen: Butterfly - 15 Mayıs 2018, 09:08:20
Acpi (güç yönetimi) ile ilgili bir hata almışsınız. Bu sorun kurulum öncesinde mi yoksa sonrasında mı oldu? Sistemi çalışan DVD/USB ile uyumluluk kipi seçeneğinde başlattığınızda, sistem Acpi pasif olacak değişkenlerle açılır ve bu hatayı almamanız gerekir.