Ramı degiştirince extra bişey yapmanıza gerek yok.
Yalnız yeni alacagınız ram bilgisayarınızın üzerindeki ram ile aynı olmalı.DDR DDR2 DDR3 vs vs cihazınızın üzerindeki ram ile aynı olmalı.Yoksa uyum saglamaz.
Kendiniz değiştirebilirsiniz fakat sökme takma işinden biraz anlamanız gereir.Ram klavyenin altındaysa bu biraz zor olabilir.Yok lap topun altındaysa daha basittir.
Tamam anladım. Laptop'un altını açtım baktım. İçinde bir tane 2GB'lık bir ram var. O ram'ın aynısını arıyorum şimdi. Ama bulamadım. Bulursam aynısını, tıpkısını, bi eşini alıp yanına takacağım. Ama bulamadım. Sanırım bu ram pek eski bi model. Eğer bulamazsam o zaman bir çift yeni almam gerekecek.
Yalnız şöyle bi tuhaflık var. Bu laptop'un kendi web sitesinde aynı laptop'un yani aynı model laptop'un teknik bilgileri var. O teknik bilgilerindeki söylediği ram ile benim laptop'un içindeki ram aynı değil. Özellikleri farklı. Frekans özellikleri farklı. GB'tı aynı ama diğer özellikleri farklı. Bu laptop'un fabrikası web sitesinde laptop'un içine şu ram'ı koyduk diye yazıyor ama benim laptop'un içindeki ram özellikleri açısından farklı. Yanlış laptop'a bakmadım. Kontrol ettim. Benim laptop ile bu markanın web sitesindeki laptop aynı. Model ve seri olarak aynı. Model ve seri olarak aynı olmasına rağmen sanırım daha sonraki yıllarda ürettiklerinin içine başka bir model ram koymuşlar herhalde. O ram bilgileri web sitesinde var.
Şimdi benim içine düştüğüm kuşku şu. Laptop'un içindeki ram'ın aynısından bir tane daha bulup ilave olarak takmam mı doğru olur. Yoksa bu laptop markasının web sitesinde, bu laptop'un modeli için verdiği, ram'dan mı, bir çift alıp takayım, onu düşünüyorum. Çünkü yukrarıda dediğim gibi laptop'un içindeki ram'ın model özellikleri ile web sitesinde verilen ram'ın model özellikleri aynı değil.
Bu arada şunu da söyleyeyim. Çünkü sorabilirsiniz. İşlemcinin de web sitesine baktım. İşlemcinin marka ve modeline uygun ram özellikleri ile laptop'un içindeki ram'ın model özellikleri birbirinden farklı. Frekans değerleri farklı İşlemcinin web sitesinde, bu işlemci için verilen ram modeli özellikleri ile laptop'un web sitesindeki ram model özellikleri aynı.
Ben bu laptop'u hepsiburada.com'dan almıştım. Çok oldu alalı. İkinci el almadım yani.